praktijk

Wie zijn wij

In onze praktijk werken wij met twee vaste verloskundigen. We stellen ons graag aan je voor. We beantwoorden wat vragen zodat je wat meer over ons te weten komt. Ook schrijven we een klein stukje over elkaar en hoe we het collega-zijn ervaren!

In onze praktijk werken wij met twee vaste verloskundigen. We stellen ons graag aan je voor. We beantwoorden wat vragen zodat je wat meer over ons te weten komt. Ook schrijven we een klein stukje over elkaar en hoe we het collega-zijn ervaren!

Caroline Bethlehem-van der Woude

 

Ik ben Caroline Bethlehem, geboren in Arnhem, opgegroeid in het oosten van Nederland en in Zweden. Ik ben getrouwd met Tobias, moeder van 3 kinderen, Janna, Jelle en Jip en verloskundige in hart en nieren. Ik studeerde psychologie in Maastricht maar miste het menselijk contact en toen het bedrijfsleven mij ook niet helemaal paste kwam ik bij verloskunde uit en vond daar mijn passie. Binnen dit vak komt alles aan bod waar ik graag mee werk. Het persoonlijk contact, het medische aspect en een groot deel coaching en psychologie. Daarnaast vind ik het ondernemerschap ook heel erg leuk.

Ik werd in België opgeleid en ben direct na mijn studie in 2011 in Nederland aan het werk gegaan. Ik kreeg de kans om ervaring op te doen in zowel ziekenhuizen als bij verschillende verloskundigenpraktijken. Na een vervanging voor zwangerschapsverlof bij een kleine praktijk viel voor mij alles op zijn plek. Dit was hoe ik wilde blijven werken. Met echte aandacht en ruimte voor de cliënt. Dat geeft niet alleen betere zorg, maar ook meer werkplezier.

In 2015 ben ik samen met Samatha Siersema Verloskundigenpraktijk Laif begonnen, een droom die uit kwam. Laif groeide uit tot een mooie praktijk waarbij er echt ruimte en aandacht is voor zorg passend bij de individuele zwangere vrouw. Iets waar ik heel trots op ben en waar ik nog elke dag met veel plezier werk!

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en te mogen begeleiden in het proces naar het ouderschap!

 

Caroline over Elvira:

Eigenlijk wist ik al na 1 keer samenwerken dat we een goede match zouden zijn. Elvira is een spontane en open vrouw. Door haar karakter maak je heel gemakkelijk contact met haar en voel je je al snel op je gemak. Als verloskundige is ze enorm geduldig en heeft ze een hele open visie, dat sluit heel mooi aan bij mijn visie op zorg. Niet alleen op het gebied van verloskunde klikt het goed, we hebben veel dezelfde interesses, dus altijd genoeg om over te praten en dat doen we dan ook graag!

 

Nog een paar kleine weetjes over Caroline:

  • Ik heb veel bijnamen Mini, Mama, Mimi, Caatje en Caro. Ik luister naar alles.
  • Ik ben gek op koken, zingen, tuinieren en kleding naaien!
  • Op mijn favoriete vrije dag ga ik lekker met het gezin naar de markt, samen ergens koffie drinken en daarna zingen in het koor Jong Vocaal Groningen.
  • Ik verzamel mooie kookboeken en daarbij heb ik 2 favorieten: Plenty van Yotam Ottolenghi en The World of the Happy Pear van Stephen en David Flynn
  • Mijn favoriete bloemen zijn pioenrozen en de hele grote dinner plate dahlia’s

 

Bigregistratienummer Caroline: 19914391103

Elvira van Vugt

 

Ik ben Elvira van Vugt, geboren in Zutphen en hier ook opgegroeid. Nadat ik was uitgeloot voor verloskunde in Groningen heb ik in eerste instantie pedagogische wetenschappen gestudeerd. Verloskunde bleef echter trekken en daarom ben ik de opleiding in Antwerpen gaan volgen. Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug in het hoge noorden.  

Tijdens het werk kwam ik per toeval Caroline tegen en begeleiden we samen een bevalling. We hadden meteen een goede klik met elkaar en dat heeft ertoe geleid dat ik eerst als waarneemster bij Laif ben gaan werken en sinds oktober 2021 samen met Caroline het vaste team van Laif vorm.  

Het is een droom om als verloskundigen te mogen werken. Al vrij vroeg wist ik dat ik iets in de gezondheidszorg wilde gaan doen. Toen geneeskunde mij te afstandelijk en medisch leek, kwam ik al heel snel terecht bij de verloskunde. Vanaf het moment van de eerste studiedag, eerste stagedag en eerste werkdag voelt het telkens als een soort thuiskomen. Dat ik bij zo’n bijzonder moment in iemands leven aanwezig mag zijn, doet elke keer weer wat met mij. Waar anderen misschien wakker gebeld kunnen worden voor iets lekkers te eten, mag je dat bij mij altijd doen voor een bevalling.  

Wat ik zo mooi vind aan ons werk bij Laif, is dat er echt de tijd en ruimte hebben om elkaar te leren kennen. Het is een fijn gevoel dat we samen ergens naar toe werken, met als het ultieme punt de bevalling.  

Ik kijk er naar uit je (jullie) te ontmoeten! 

Elvira over Caroline: 

Caroline is een fantastische verloskundige met heel veel ervaring, kennis en kunde. Ik vind het onwijs gaaf om met haar samen te mogen werken en van haar te leren. Daarnaast hebben we veel gemeenschappelijke interesses zoals tuinieren en koken. Tijdens overlegmomenten kunnen we heel goed bezig zijn met de dingen die we moeten doen, maar dwalen we zeker ook geregeld af. Het mooiste vind ik dat we beiden dezelfde visies hebben en allebei enorm kunnen genieten van de drukke dagen en een mooie baring (die we heel soms ook samen mogen begeleiden). 

 

Een paar kleine weetjes over Elvira; 

  • Op een ideale vrije dag slaap ik uit, ga ik naar de markt om verse producten te halen, kook ik uitgebreid en ga ik wellicht een stukje wielrennen, wandelen of zeilen. Daarnaast vind ik het heel leuk om spelletjes te spelen 
  • Mijn gaafste stage ervaring was in het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, Suriname 
  • Favoriete kookboek: Flavour van Yotam Ottolenghi 
  • Het liefst heb ik altijd mooie bloemen in huis staan. Mijn lievelingsbloemen zijn lelies en pioenrozen 

Bigregistratienummer Elvira: 89928271403