praktijk

Wie zijn wij

In onze praktijk werken wij met twee vaste verloskundigen en een vaste waarnemend verloskundige. We stellen ons graag aan je voor!

In onze praktijk werken wij met twee vaste verloskundigen en een vaste waarnemend verloskundige. We stellen ons graag aan je voor!

Caroline Bethlehem-van der Woude

 

Ik ben Caroline Bethlehem, geboren in Arnhem, opgegroeid in het oosten van Nederland en in Zweden. Ik ben getrouwd met Tobias, moeder van 3 kinderen, Janna, Jelle en Jip en verloskundige in hart en nieren. Ik studeerde psychologie in Maastricht maar miste het menselijk contact en toen het bedrijfsleven mij ook niet helemaal paste kwam ik bij verloskunde uit en vond daar mijn passie. Binnen dit vak komt alles aan bod waar ik graag mee werk. Het persoonlijk contact, het medische aspect en een groot deel coaching en psychologie. Daarnaast vind ik het ondernemerschap ook heel erg leuk.

Ik werd in België opgeleid en ben direct na mijn studie in 2011 in Nederland aan het werk gegaan. Ik kreeg de kans om ervaring op te doen in zowel ziekenhuizen als bij verschillende verloskundigenpraktijken. Na een vervanging voor zwangerschapsverlof bij een kleine praktijk viel voor mij alles op zijn plek. Dit was hoe ik wilde blijven werken. Met echte aandacht en ruimte voor de cliënt. Dat geeft niet alleen betere zorg, maar ook meer werkplezier.

In 2015 ben ik Verloskundigenpraktijk Laif begonnen, een droom die uit kwam. Laif groeide uit tot een mooie praktijk waarbij er echt ruimte en aandacht is voor zorg passend bij de individuele zwangere vrouw. Iets waar ik heel trots op ben en waar ik nog elke dag met veel plezier werk!

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en te mogen begeleiden in het proces naar het ouderschap!

 

Caroline over Elvira:

Eigenlijk wist ik al na 1 keer samenwerken dat we een goede match zouden zijn. Elvira is een spontane en open vrouw. Door haar karakter maak je heel gemakkelijk contact met haar en voel je je al snel op je gemak. Als verloskundige is ze enorm geduldig en heeft ze een hele open visie, dat sluit heel mooi aan bij mijn visie op zorg. Niet alleen op het gebied van verloskunde klikt het goed, we hebben veel dezelfde interesses, dus altijd genoeg om over te praten en dat doen we dan ook graag!

 

Nog een paar kleine weetjes over Caroline:

  • Ik ben gek op koken, sporten, zingen en tuinieren.
  • Op mijn favoriete vrije dag ga ik lekker met het gezin naar de markt, samen ergens koffie drinken een uurtje intensief sporten en daarna zingen in het koor Jong Vocaal Groningen.
  • Ik verzamel mooie kookboeken en daarbij heb ik 2 favorieten: Plenty van Yotam Ottolenghi en The World of the Happy Pear van Stephen en David Flynn
  • Mijn favoriete bloemen zijn pioenrozen en de hele grote dinner plate dahlia’s

 

Bigregistratienummer Caroline: 19914391103

Elvira van Vugt

 

Ik ben Elvira van Vugt, geboren in Zutphen en hier ook opgegroeid. Nadat ik was uitgeloot voor verloskunde in Groningen heb ik in eerste instantie pedagogische wetenschappen gestudeerd. Verloskunde bleef echter trekken en daarom ben ik de opleiding in Antwerpen gaan volgen. Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug in het hoge noorden.  

Tijdens het werk kwam ik per toeval Caroline tegen en begeleiden we samen een bevalling. We hadden meteen een goede klik met elkaar en dat heeft ertoe geleid dat ik eerst als waarneemster bij Laif ben gaan werken en sinds oktober 2021 samen met Caroline het vaste team van Laif vorm.  

Het is een droom om als verloskundigen te mogen werken. Al vrij vroeg wist ik dat ik iets in de gezondheidszorg wilde gaan doen. Toen geneeskunde mij te afstandelijk en medisch leek, kwam ik al heel snel terecht bij verloskunde. Vanaf het moment van de eerste studiedag, eerste stagedag en eerste werkdag voelt het telkens als een soort thuiskomen. Dat ik bij zo’n bijzonder moment in iemands leven aanwezig mag zijn, doet elke keer weer wat met mij. Waar anderen misschien wakker gebeld kunnen worden voor heel veel andere redenen, mag je dat bij mij altijd doen voor een bevalling.  

Wat ik zo mooi vind aan ons werk bij Laif, is dat er echt de tijd en ruimte hebben om elkaar te leren kennen. Het is een fijn gevoel dat we samen ergens naar toe werken, met als het ultieme punt de bevalling.  

Ik kijk er naar uit je (jullie) te ontmoeten! 

Elvira over Caroline: 

Caroline is een fantastische verloskundige met heel veel ervaring, kennis en kunde. Ik vind het onwijs gaaf om met haar samen te mogen werken en van haar te leren. Daarnaast hebben we veel gemeenschappelijke interesses zoals tuinieren en koken. Tijdens overlegmomenten kunnen we heel goed bezig zijn met de dingen die we moeten doen, maar dwalen we zeker ook geregeld af. Het mooiste vind ik dat we beiden dezelfde visies hebben en allebei enorm kunnen genieten van de drukke dagen en een mooie baring (die we heel soms ook samen mogen begeleiden). 

 

Een paar kleine weetjes over Elvira; 

  • Ik houd van koken, tennisen, tuinieren, wandelen, boeken lezen en spelletjes doen
  • Op een ideale vrije dag slaap ik uit, ga ik naar de markt om verse producten te halen, kook ik uitgebreid en ga ik wellicht een stukje wielrennen, wandelen of zeilen
  • Favoriete kookboek: Flavour van Yotam Ottolenghi 
  • Het liefst heb ik altijd mooie bloemen in huis staan. Mijn lievelingsbloemen zijn lelies en pioenrozen 

Bigregistratienummer Elvira: 89928271403

Vera Wabeke

 

Vera is onze vaste waarneemster. Op dit moment houdt dat in dat ze als volledig deel van het team meedraait. Dat betekent ook dat er tijdens vakanties en scholingen geen extra waarneemster wordt gevraagd en je dus altijd een bekend gezicht ziet. We zijn heel blij met Vera en haar inzet voor onze praktijk en onze clienten. Ze werkt met passie en aandacht, heeft veel geduld, maar kan ook heel goed doorpakken wanneer dat nodig is. Hieronder stelt ze zich voor:

Ik ben Vera Wabeke, 28 jaar, geboren en getogen in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend en twee katten in Meerstad.

Na het behalen van mijn VWO diploma wilde ik verloskunde gaan studeren, maar dit bleek niet mogelijk omdat ik geen scheikunde op school had gehad. Na vrijwilligerswerk in een weeshuis in Sri Lanka verschoof mijn interesse naar opvoeding en de impact daarvan op de menselijke ontwikkeling en ik ging Pedagogiek studeren. Na het afronden van deze opleiding  wilde ik verder studeren om me in te kunnen zetten voor een goede start van kinderen en gezinnen. Door de interesse en passie voor zwangerschap en geboorte kwam ik weer terug bij de verloskunde en ben ik na een cursus scheikunde en een selectie toegelaten aan de Verloskunde Academie in Groningen.

Tijdens de lessen en stages zowel in Nederland als op Java  groeide mijn passie voor de verloskunde. Ik merkte dat ik, naast het medische aspect, het contact met de zwangere en haar partner erg belangrijk vind en ik daar graag de tijd voor neem. Het blijft me fascineren dat ik niet alleen getuige mag zijn van de geboorte van een prachtige baby, maar ook van het ontstaan van ouders.

In mijn derde studiejaar mocht ik stage lopen bij Caroline en Elvira. Het klikte meteen en de persoonlijke manier van werken sprak me erg aan. Al snel in de stage werd ik gevraagd of ik interesse had om bij hen te komen werken. Zonder twijfel stemde ik daarmee in en na mijn afstuderen mocht ik eindelijk bij Laif beginnen.

In mijn vrije tijd reis ik graag naar verre landen met mijn vriend en ben ik dol op sporten en koken. Ik ga graag koffiedrinken of borrelen met vriendinnen of familie. Daarnaast ben ik net verhuisd naar Meerstad waar ik nog af en toe mag klussen om ons nieuwe huis nog mooier te maken.