Loading Quotes...

Spreekuur

Tijdens je zwangerschap zal je meerdere malen komen voor controle. In het begin ongeveer om de 4-6 weken. In de loop van de zwangerschap zullen we je steeds vaker willen zien. Hieronder vindt je het terugkomschema:

  • 0-24wk: om de 4-6wk
  • Vanaf 24wk: om de 3wk
  • Vanaf 30wk: om de 2wk
  • Vanaf 36wk: elke week

Dit schema is een algemeen schema, maar natuurlijk is iedereen verschillend en kijken we samen met jou en je partner waar de behoefte ligt.

Intake

Het intakegesprek vindt plaats wanneer je voor het eerst bij ons komt, dit zal ongeveer bij 8wk zwangerschap zijn en ongeveer een uur duren. De baby is dan nog te klein om een hartje bij te beluisteren. Vanaf 12wk doen we dit iedere keer dat je komt. Via de post heb je vóór het eerste gesprek al informatie van ons ontvangen. Hier zit onder andere een vragenlijst bij. We willen je dan ook vragen om deze vragenlijst ingevuld mee te nemen zodat we deze met je kunnen gaan bespreken. Verder meten we je bloeddruk en mag je op de weegschaal. Ook zullen we het hebben over mogelijkheid voor bepaalde onderzoeken. Zie ook ‘combinatietest‘.

Overige controles

De controles die volgen na het intakegesprek, zullen wat minder tijd in beslag nemen. Iedere keer dat je komt meten we de bloeddruk en is er een weegmoment. We houden de groei van de baby bij, door middel van uitwendig onderzoek én door het opmeten van de buik na de 25e zwangerschapsweek. Vanaf 12wk zwangerschap zullen we het hartje van de baby beluisteren. Rond de 36e week komen we thuis langs voor een bevallingsgesprek. Op deze manier kan je in je eigen rustige omgeving je wensen en vragen met ons bespreken. Ook geven we je informatie over het bevalproces en wat hierin de mogelijkheden.

Zorg op maat bij Verloskundigenpraktijk Laif!