Loading Quotes...

Wie zijn wij

Verloskundige Caroline Bethlehem-van der Woude

Caroline Bethlehem-van der Woude

Al geruime tijd wilde ik graag verloskundige worden. Na een aantal omzwervingen, ben ik uiteindelijk de opleiding gaan volgen en in 2011 afgestudeerd. Ik ben begonnen als verloskundige in het ziekenhuis. Erg leuk en uitdagend werk, maar toen ik eenmaal in een praktijk kwam te werken vond ik mijn grote passie. Het begeleiden van cliënten tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Na voor verschillende grote en kleine praktijken in de regio gewerkt te hebben, merkte ik dat mijn hart bij de kleine praktijk ligt. Het echt leren kennen van de vrouw en haar omgeving en daar op in kunnen spelen is daarbij het meest belangrijke.

Samatha kwam ik tijdens het werken als waarneemster tegen en al gauw kwamen we er achter dat we dezelfde visie hebben. We zijn daarom samen deze nieuwe uitdaging aangegaan! Inmiddels kan ik ook uit eigen ervaring spreken wat ik belangrijk vind in begeleiding. In 2014 zijn mijn man en ik namelijk de trotse ouders geworden van dochter Janna.

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en begeleiden bij Verloskundigenpraktijk Laif!

samatha-laif

Samatha Siersema

Sinds dit jaar ben ik samen met Caroline Bethlehem-van der Woude begonnen met Verloskundigenpraktijk Laif! Een hele uitdaging, maar ontzettend leuk! Hiervoor heb ik een aantal jaren bij verschillende prakijken in en om Groningen waargenomen. Nu is het hoog tijd voor een eigen praktijk. Door het waarnemen zie je veel verschillende werkwijzen. Op een gegeven moment geef je daar je eigen draai aan en vormt zich een bepaalde visie. Wat ik erg belangrijk vind in mijn beroep, is het intensief begeleiden van de zwangere en haar partner zodat zij keuzes kunnen maken die bij hen passen. De verloskundige is ervoor om het natuurlijke proces van zwangerschap, bevalling en kraambed te begeleiden. Enerzijds is het onze taak om dit natuurlijke proces te beschermen, anderzijds de taak om symptomen te herkennen die mogelijk een teken kunnen zijn van medische risico’s. Ik hoop, samen met Caroline, bij te kunnen dragen aan een mooie tijd in deze bijzondere periode in jullie leven!

Zorg op maat bij Verloskundigenpraktijk Laif!