Loading Quotes...

Begeleiding

Begeleiding

Gefeliciteerd! Je bent bevallen en de beschuit met muisjes zijn in huis. Nadat je bent bevallen begint de kraamtijd. Deze duurt tot 6 weken na de bevalling. In de eerste week komen we een aantal keer langs aan het kraambed. De eerste periode komen we dagelijks langs. Daarna om de dag, tot ongeveer dag 10 na de bevalling. De kraamtijd is vaak een mooie periode, maar soms ook wel een hectische waarin er veel gebeurt. Laat het maar gewoon op je afkomen. De begeleiding van ons en van de kraamverzorgster heeft als doel om je te ondersteunen en voor te bereiden de periode die hierop volgt.

In deze eerste week, wordt je bijgestaan door een kraamverzorgster. Zij neemt de zorg op zich voor jou en de baby en zal veel van haar kennis en ervaring met je delen. Tijdens deze kraamweek doet de kraamverzorgster een aantal medisch noodzakelijke controles bij jou en de baby. Ze helpt met de (borst)voeding, leert jullie hoe je de baby in bad doet, of heeft hierin een ondersteunende rol. Ze heeft vaak handige tips, houdt zich bezig met het opvangen van kraambezoek en neemt ze enkele huishoudelijke taken op zich. Ook houdt ze ons op de hoogte van hoe het gaat in het kraambed, want wij zijn ten slotte eindverantwoordelijk.

Iedereen in Nederland heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg wordt grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Er is wel een eigen bijdrage, van €4,15 per uur in 2015. Het minimum aantal uur is 24 uur, verdeelt over 8 dagen. Het is belangrijk dat je in ieder geval het minimum aantal uur aan kraamzorg aanvraagt, meer mag. Sommige mensen hebben in eerste instantie het idee dat kraamzorg niet nodig is. In de kraamweek zal je merken dat het vaak toch wel heel fijn is!

Zoals eerder genoemd duurt de kraamtijd tot 6 weken na de bevalling. Wij zijn dan ook zeker nog te bereiken voor spoed of vragen/klachten die gerelateerd zijn aan de bevalling. Voor tips en trucs kun je het beste contact opnemen met het kraamzorgbureau of het consultatiebureau.

Zorg op maat bij Verloskundigenpraktijk Laif!