Loading Quotes...

Termijnecho

Bij een termijnecho meten we de baby op van het hoofd tot het staartbeentje, dit wordt ook wel de kruin-stuitlengte genoemd. Op deze manier kunnen we de termijn van je zwangerschap en dus ook de uitgerekende datum bepalen. Er wordt altijd een termijnecho gedaan om de uitgerekende datum te kunnen bepalen. Deze echo wordt gedaan tussen 10-12 weken. Meestal heb je de termijnecho nadat je bij ons bent geweest voor de intake. Je krijgt dan van ons de benodigde papieren mee om een afspraak te maken bij het echocentrum.

Meestal kan de kruin-stuitlengte gewoon opgemeten worden door middel van een uitwendig echo, dus via de buik. Als de beeldkwaliteit niet zo goed is, dan kan de inwendige echo een oplossing zijn. Er wordt dan vaginaal gekeken. Op deze manier kan je dichtbij de baarmoeder komen en dit komt de beeldkwaliteit meestal ten goede.

Tijdens de echo wordt er uitleg gegeven over wat er te zien is, dit hangt natuurlijk ook af van de zwangerschapstermijn. Na de echo krijg je te horen wat de uitgerekende datum wordt. Deze datum is de enige echte á terme datum en zal gedurende je gehele zwangerschap gebruikt worden als de uitgerekende datum. Dit betekent niet dat je ook daadwerkelijk op die datum gaat bevallen. Vanaf 3 weken vóór de uitgerekende datum wordt het kindje gezien als voldragen en mag je bevallen bij je verloskundige in de eerstelijn, dit mag tot 42 weken.

Zorg op maat bij Verloskundigenpraktijk Laif!